Utbildningar

Många utbildningar erbjuder teoretiska övningar och därmed teoretisk kunskap. Går du en utbildning hos RG Aktiv Rehabilitering (RG) kan vi lova att du får stor praktisk erfarenhet som både bidrar till att kunskapen förankras på ett bättre sätt och dessutom ger dig en större trygghet i och med att du faktiskt har provat själv.

RG erbjuder två olika kurser riktade specifikt mot olika delar av professionen samt en mer allmän kurs. Dessutom står det alla fritt att skaffa sig kunskaper och erfarenhet samt minnen för livet genom att vara med som ledare på något av våra kurser/läger.

Aktiv rullstol – Aktivt liv

På denna kurs erbjuds en unik möjlighet att få grundläggande teoretiska och praktiska kunskaper om rullstolsanpassning och hur man tränar i rullstol genom rullstolsteknik, fysik och konditionsträning. Kursen vänder sig till dig som är arbetsterapeut, fysioterapeut, hjälpmedelstekniker, samt övriga som i sin yrkesroll arbetar nära rullstolsbrukare.
Läs mer om kursen Aktiv rullstol – Aktivt liv »

Kurs för personliga assistenter

RG Aktiv Rehabilitering i samarbete med EQI Consulting erbjuder två spännande kursdagar med diskussioner, konkreta tips och praktiska övningar för dig som är personlig assistent. Du får mer kunskap om brukarens situation, om hur man kan samverka på bästa sätt samt om praktiska moment i arbetet.
Läs mer om Assistentutbildningar »

Insiktsutbildning

Hur upplevs världen för den som dagligen använder rullstol? För att ge inblick och förståelse erbjuder RG insiktsutbildningar där du själv får prova på att ta dig fram med rullstol i olika vardagsmiljöer. Utbildningen innehåller både teori och praktik där innehållet kan anpassas efter dina behov och önskemål. Den vänder sig till alla som gillar att vidga sina perspektiv.
Läs mer om Insiktsutbildningar »

Utbildning på kurser/läger

Vi kan varmt rekommendera alla att delta som ledare på någon av våra kurser eller läger. Det är en fantastisk möjlighet att utvecklas som människa och samtidigt öka din kunskap om livet i rullstol, ryggmärgsskador och skador/diagnoser som ger liknande förutsättningar. Om du dessutom studerar till eller arbetar som fysioterapeut, arbetsterapeut, personlig assistent, sjuksköterska eller liknande kommer det komma till stor nytta i ditt dagliga arbete.
Läs mer om RG:s kurser och läger »