#räddabilstödet

#räddabilstödet är ett upprop från 15 kända idrottsprofiler om det förändrade bilstödet. För dem har tillgången till egen och anpassad bil haft stor betydelse för deras liv, karriär samt möjlighet till egen försörjning för att slutligen uppnå självständighet. Nu rycks mattan undan för många funktionsnedsatta ungdomar och unga vuxna, vilka aldrig kommer att få samma chanser till självständighet som de fått.

Läs hela uppropet här >>

image_pdfimage_print

Undersökning om UVI

Har du en ryggmärgsskada eller MS och problem med urinvägsinfektioner (UVI)? Just nu pågår två undersökningar kring dessa frågor. Läs mer här och delta i undersökningen om du passar in i någon av grupperna som beskrivs. Undersökningen är anonym och tar ca 20-30 minuter.

image_pdfimage_print

Barnlägret blir Familjeläger 9-12 år

Inför det kommande året blir det tidigare barnlägret ett Familjeläger 9-12 år. RG jobbar ständigt med att utvärdera den egna verksamheten med utgångspunkt i vår vision: ”Ett rikt och inspirerande liv för personer med ryggmärgsskada och de med liknande förutsättningar”. Vårt uppdrag är att inspirera personer i målgrupperna att maximera sin självständighet genom träning. Med förebilder, kunskap och fokus på möjligheter vill vi stärka individers mod, vilja och förmåga till delaktighet i samhället.

Bakgrund

Vi har gått igenom utvärderingarna från våra barn- och ungdomsläger samt tittat på utvecklingspsykologi hos barn och ungdomar. Detta har lett till en del förändringar som vi hoppas kommer gynna barnen och deras utveckling. Speciellt har vi tagit fasta på att barn inte bör sova borta fler nätter än sin ålder. Därför kommer barnen på Familjeläger 9-12 år att sova med familjen de första nätterna. Detta ger dem en chans att känna sig hemma i miljön och lära känna alla ledare och deltagare för att sen få en riktigt go lägerkänsla när de flyttar över till sovsalar för att sova tillsammans med ledarna.

Syfte

Syftet med förändringen är att barnen ska känna sig trygga under lägerveckan och kunna lägga all energi på att lära sig nya saker. Det ger också vårdnadshavarna en bättre möjlighet att hänga med i de stora framsteg barnen gör under veckan. På så sätt är det lättare för dem att stötta barnen i sin hemmamiljö och då är chansen större att barnen – tillsammans med vårdnadshavarna – kan fortsätta med allt de lärt sig under lägerveckan.

Vad innebär förändringen i praktiken?

Barnen sover de två första nätterna med sin familj för att sedan bo med de andra deltagarna samt ledarna i sovsalarna. Lägret har kortats ett par dagar för barnen medan vårdnadshavare och syskon kommer att delta fler dagar än tidigare.

Frågor

Har du frågor eller funderingar är du varmt välkommen att höra av dig till RG:s barn- och ungdomskoordinator Julia Andersson.

Här hittar du mer information och anmälan till lägret >>

image_pdfimage_print

Juniorbridge

Bridge är ett kortspel som passar de som gillar:

  • spel
  • tankenötter
  • utmaningar
  • samarbete.

Fredagen den 26 januari kl 15.30 – 18.00 startar en juniorgrupp för bridge i Stockholm och fler grupper kommer att startas runt om i landet. På träffarna kommer man att spela kort och umgås. Inga förkunskaper krävs, lokalerna har bra tillgänglighet och anpassning och det är helt gratis att vara med.

Projektet Bridge Passar Alla är ett projekt för integration av ungdomar som finansieras av fonder och stiftelser. Syftet är att förena unga människor med olika förutsättningar kring ett gemensamt intresse.

 

image_pdfimage_print

Vinterkul i Flottsbro

Vinterkul i Flottsbro

Den 4 februari ordnas Vinterkul i Flottsbrobacken i Huddinge av RG Aktiv Rehabilitering, RBU Stockholm, Parasport Stockholm, Friluftsfrämjandet och Huddinge kommun.

Vinterkul är för dig med en rörelsenedsättning, mellan 6 och 24 år, som vill testa på utförsåkning. Du behöver vara minst 115 cm lång.

Varje åkare får en timme i backen med instruktör. Begränsat antal platser, de som inte varit med tidigare har förtur.

Pris: 300 kr per familj. I priset ingår:

  • utförsåkning med instruktör för barn/ungdom med rörelsenedsättning
  • liftkort till hela familjen
  • korv, dryck, pinnbrödsbakning mm.

Anmälan sker senast 14 januari via denna länk >> 

Hela familjen är välkommen. Föräldrar och syskon som vill åka skidor tar med eller hyr det själva av Flottsbro (ingår inte i avgiften). Vi bjuder på liftkort till hela familjen.

image_pdfimage_print