Jobba som ledare på RG:s kurser och läger!

RG Aktiv Rehabilitering (RG) anordnar kurser och läger där personer med ryggmärgsskador och de med liknande förutsättningar kan hitta vägen framåt i livet. Ledarnas positiva attityd och fokus på möjligheter lyfts ofta av deltagarna som avgörande för att få dem att våga och vilja det lilla extra.

Som ledare på RG:s kurser får du mycket tillbaka:

  • Ett brett kontaktnät över hela Sverige.
  • Kompetensutveckling att lägga till ditt CV.
  • Ett 24-timmarsperspektiv på hur det är att leva med en funktionsnedsättning.
  • Personlig utveckling och nya erfarenheter.
  • Du gör en direkt, positiv skillnad för andra människor.

 

”Erfarenheten från RG gav mig mitt nya jobb”

RG ställer två frågor till Emelie Andersson, leg. fysioterapeut och RG-ledare:

Hur har ditt engagemang som ledare på RG:s kurser och läger bidragit i ditt yrkesliv?

– Man möter deltagare på RG:s kurser och läger på ett helt annat sätt än man möter patienter inom vården. Det har absolut breddat mig som fysioterapeut. Dessutom tror jag att jag fick mitt nya jobb inom habiliteringen tack vare mitt engagemang inom RG.

Vad skulle du säga till någon som funderar på att söka?

– Jag skulle absolut råda dem att ta chansen att tillgodogöra sig den kompetensutveckling som jag tycker att det innebär att vara ledare på RG:s kurser och läger.

Jag jobbade på läger när jag gick utbildningen och jag talade om för alla kursare hur fantastiskt och lärorikt det var!

Läs mer om att engagera dig ideellt hos RG >>

image_pdfimage_print

Feltryck i Kick

Feltryck i Kick

I tryckproduktionen av Kick nr 3/2017 försvann rubrik och byline till artikeln “Ovårdad”. Det har också framkommit att vissa medlemmar fått en tidning där sidor fattas. Därför har RG Aktiv Rehabilitering beslutat att lägga ut hela tidningen på hemsidan. Så här skulle den ha sett ut i tryck.

Trevlig läsning!

Med vänliga hälsningar

Kickredaktionen.

 

image_pdfimage_print

Öppet hus hos Permobil i Orminge

Varmt välkomna på Öppet hus hos vår samarbetspartner Permobil!

Kom och prova på stöd för bilanpassning, de visar bland annat upp nyheten Chrysler Pacifica. Det finns även en klurig tipsrunda med chans att vinna pris och det bjuds på något gott att mumsa på.

Helle och Karin från RG kommer att vara där och de ordnar en rolig hinderbana för rullstol med tidtagning. Vinsten är biobiljetter!

När: Lördag 21/10

Tid: Kl 10-16

Var: Permobil. Snickarvägen 1 c, Saltsjö-Boo

Hoppas vi ses!

Karin och Helle

 

image_pdfimage_print

Kick 3-2017

Kick 3-2017

I höstens bästa Kick blandas det glädjande med det matnyttiga och det upprörande.

Yvonne Svensson skriver om Julia Anderssons väg mot toppen – av Kebnekaise. Sommaren lever vidare i hennes text om Gunnar Berglund som har ägnat sitt liv åt rullstolsbasket och fiske. Med fokus på hur havet mår och hur människan umgås med naturen håller han örnkoll på tingens ordning i Stockholms skärgård.

Anette Bohm redovisar RG:s integrationsprojekt i samverkan med Migrationsverket och Refugees Welcome Stockholm. Dessutom bjuder hon på goda råd i sin personliga betraktelse av en obehaglig närkontakt med vården.

Fler goda råd hittar du i sårsköterskan Madeleine Stenius sårspalt och i Tomas Engbloms väsktest.

Peter Anderson-Pope skriver om tillståndet på delar av assistansmarknaden och om Sofia Flodin som tittar tillbaka på sina år i RG.

Och Kick 3-17 slutar inte där – det finns fler artiklar, notiser och bildreportage att suga i sig i takt med att höstens färger sveper in. Det kan behövas. Winter is coming.

Provläs Kick nr 3-2017 här.

image_pdfimage_print

RG Vitryssland 20 år

1997 hölls det första RG-lägret i Vitryssland med hjälp av ledare från bland annat Sverige, som även bidrog med begagnade rullstolar till alla deltagare. På lägret beslutades om att bilda en förening för ryggmärgsskadade, som fortfarande är aktiv och samarbetar med RG i Sverige. Den 16 september firade medlemmar, regeringstjänstemän och volontärer föreningens 20 år med prisutdelning, uppträdanden och god mat. RG Sverige var på plats genom Imre Czifrik och Katarzyna Trok.

För två år sedan skrevs en artikel i Kick om ett läger i Vitryssland, läs den här.

image_pdfimage_print