RG-kurs i Botswana

RG Aktiv Rehabilitering har, genom den Internationella gruppen (IG), genom åren stöttat flera olika länder att starta organisationer som jobbar enligt RG:s metod. Dessa projekt syftar främst till att dela kunskap och erfarenhet inom organisationsuppbyggnad, uppsökande verksamhet och aktiv rehabilitering.

Under de senaste två åren har Internationella gruppen (IG) arbetat för att kunna genomföra ett uppstartsläger i Botswana och nu är det dags. Kursen i aktiv rehabilitering kommer att hållas under första delen av december på en internatskola strax söder om Gaborone i Botswana. Barnen som går på skolan är hemma på ledighet under denna period, så lokalerna står då till vårt förfogande.

En pilotstudie, finansierad med fondmedel via ForumSyd, genomfördes under våren 2016. Att få pengar till ett större och mer långsiktigt projekt har dock varit svårt. För oss inom IG var det viktigt att hålla en kurs under 2017, för att inte allt arbete vi lagt ner skulle förspillas, och därför bestämde vi oss för att söka finansiering på annat håll. Tack vare donationer från både företag, organisationer och privatpersoner kan vi nu genomföra denna första kurs och vi kommer under 2018 återigen att söka pengar via ForumSyd för uppföljning och vidare utveckling av projektet.

Totalt kommer vi att vara ca 50 personer som jobbar och deltar på det här första lägret i aktiv rehabilitering i Botswana. Vi är totalt 12 europeiska ledare, dels från Sverige och dels från Polen. Det kommer vara ca 30 deltagare från Botswana och ytterligare ett par från Namibia och Sydafrika. Dessutom har vi ca 6 ledare från Botswana som jobbar för fullt med förberedelserna på plats.

Lägret kommer hållas mellan 6-13 december med ett par dagars förberedande kurs och ett par dagar uppsamling innan hemfärd för våra europeiska ledare.

Följ gärna vårt projekt och kursen via RG:s Facebook– och Instagram-konton.

image_pdfimage_print