Barn och ungdom

Rg Aktiv Rehabilitering jobbar för att barn och ungdomar med fysiska funktionsnedsättningar ska få alla möjligheter till ett inspirerande, aktivt och självständigt liv – nu och i framtiden.

Upp till 12 år är hela familjen välkommen. Kurserna innehåller gemensamma aktiviteter, men också separata programpunkter för vårdnadshavare och syskon. Från 13 år och uppåt kommer ungdomarna själva.
”Mer…”

Allmän information för alla läger

Målgrupp 

RG har läger från 4 till 18 år. Barnen och ungdomarna har vanligtvis en ryggmärgsskada, ryggmärgsbråck, cerebral pares eller andra fysiska funktionsnedsättningar. Gemensamt är att de helt eller delvis använder manuell rullstol. Barnen och ungdomarna behöver ha god kommunikation via tal samt god orienteringsförmåga för att kunna delta på RG:s läger.

RG:s läger

Alla våra läger är uppbyggda kring fysisk aktivitet eftersom det krävs både styrka och teknik för att klara av vardagliga saker. På våra läger har vi förebildsledare, d.v.s. personer som själva lever med en fysisk funktionsnedsättning. Det gör att deltagarna ständigt har personer att lära sig av, fråga och få tips av i olika situationer. Nya vänner, härlig gemenskap och mycket skratt är något som genomsyrar verksamheten.

Självständighet

RG förespråkar ökad självständighet. Våra ledare ser till att du får den hjälp du behöver för att kunna tillgodogöra dig allt lägret erbjuder. Detta ger dig möjlighet att fokusera och lägga värdefull tid på att träna de delar du idag behöver hjälp med. Personliga assistenter får därför inte följa med på våra läger, vid frågor kring detta kontakta vår barn- och ungdomskoordinator.

Avbokningsregler

Eventuell avbokning ska göras senast 30 dagar innan lägret startar. Vid senare avbokning faktureras en avgift på 50% av kursavgiften (gäller ej vid sjukintyg). Avbokning ska ske via mail eller telefon till RG:s barn- och ungdomskoordinator.

Översikt läger

Familjeläger 4-8 år
En unik möjlighet för hela familjen att få ett vidgat perspektiv på barnets möjligheter och framtid.
Datum: preliminärt 30 maj - 2 juni 2019
Ålder: 4 - 8 år
Ansök senast: mars 2019
Familjeläger 9-12 år
En unik möjlighet för hela familjen att få ett vidgat perspektiv på barnets möjligheter och framtid.
Datum: preliminärt 1-6 juli 2019
Ålder: 9-12 år
Ansök senast: april 2019
Äventyrsläger
En fullspäckad vecka med träning, frilufts- och fritidsaktiviteter.
Datum: preliminärt 2020
Ålder: 13-18 år
Ansök senast: april 2020
Ungdomsläger
Fyll höstlovsveckan med skönt häng och en mängd roliga aktiviteter.
Datum: 29 oktober - 3 november 2018
Ålder: 15-18 år
Ansök senast: 5 september 2018
Camp Spinal
Nordiskt ungdomsläger för dig med förvärvad ryggmärgsskada.
Datum: 22-28 juni 2018
Ålder: 15-25 år