Barn och ungdom

RG Aktiv Rehabilitering jobbar för att barn och ungdomar med fysiska funktionsnedsättningar ska få alla möjligheter till ett inspirerande, aktivt och självständigt liv – nu och i framtiden. Vi har även föräldrakurser och syskongrupper i samband med lägren.
”Mer…”

Allmän information för alla läger

Målgrupp RG har läger från 0 till 18 år. Barnen och ungdomarna har vanligtvis en ryggmärgsskada, ryggmärgsbråck, cerebral pares eller andra fysiska funktionsnedsättningar. Gemensamt är att de helt eller delvis använder manuell rullstol. Från och med åtta års ålder behöver deltagarna ha god kommunikation- och orienteringsförmåga.

RG:s läger Alla våra läger är uppbyggda kring fysisk aktivitet eftersom det krävs både styrka och teknik för att klara vardagliga saker. På lägren har vi förebildsledare, d.v.s. personer som själva lever med en fysisk funktionsnedsättning, liknande våra deltagare. Det gör att deltagarna ständigt har personer att lära av, fråga och få tips i olika situationer. På läger får du också härlig gemenskap och goda vänner.

Självständighet RG förespråkar ökad självständighet. Våra ledare ser till att du får den hjälp du behöver för att kunna tillgodogöra dig allt lägret erbjuder. Detta ger dig möjlighet att fokusera och lägga värdefull tid på att träna på de delar du idag behöver hjälp med. Personliga assistenter får därför inte följa med på lägren.

Avbokningsregler Eventuell avbokning ska göras senast 30 dagar innan lägret startar. Vid senare avbokning faktureras en avgift på 50 % av kursavgiften (gäller ej vid sjukintyg). Avbokning ska ske via mail eller telefon till RG:s barn- och ungdomskoordinator.

Översikt läger

Camp Spinal
När: 2018
Ålder: 12-25 år
Barnläger
När: 2018
Ålder: 8-13 år
Äventyrsläger
När: 2018
Ålder: 13-18 år
Ungdomsläger
När: 30 oktober-4 november (29 oktober-4 november för ledarna)
Ålder: 15-18 år
Kostnad: 3000 kr (2000 kr om man deltagit på Äventyrslägret).
Sista ansökningsdag: 11 september
Familjeläger
När:2018
Ålder: 0-7 år