Äventyrsläger

Följ med oss på äventyr i både natur, på havet och i stan! RG:s äventyrsläger är för deltagare mellan 13 och 18 år och fokuserar på självständighet genom friluftsliv. Lämna bekvämligheterna hemma och våga utmana dig själv. Här bor vi tillsammans i tält, gör båtturer i skärgården, paddlar kajak, fiskar, går på utedass, åker vattenskidor, lagar mat tillsammans, har mysiga kvällar vid lägerelden och avslutar med ett fartfyllt besök på Gröna Lund!
”Mer…”

Viktig deltagarinformation Äventyrslägret är för dig som har en fysisk funktionsnedsättning och är mellan 13-18 år. Du måste kunna köra din manuella rullstol minst 1 km på plan mark, känna dig bekväm med aktiviteter i grupp, ta instruktioner och ha god kommunikation- och orienteringsförmåga. Deltagarna och ledarna sover i separata tält, deltagarna killar och tjejer var för sig.

Om Äventyrslägret Lär känna nya kompisar och testa nya aktiviteter under en rolig och minnesvärd avslutning på sommarlovet! Äventyrslägret bygger på tränings-, frilufts- och fritidsaktiviteter. Anledningen är att det krävs både styrka och teknik för att orka vardagliga saker som att ta sig upp för en trottoarkant eller att förflytta sig – helt enkelt leva ett självständigt liv. Därför får du träna på att klara så mycket som möjligt själv under lägret – framför allt med personlig hygien etc. – men du kommer givetvis att få stöd och den hjälp du behöver. Du kommer också att få öva dig i att ta eget ansvar och lära dig att förklara för andra hur de bäst hjälper till.

Om du har sår eller behöver omfattande hjälp nattetid ska du kontakta kansliet innan lägret börjar.

Ledare Som ledare på äventyrslägret är det viktigt att du gillar friluftsliv och känner dig bekväm med att ta dig an de utmaningar som det innebär med att vistas i en ganska otillgänglig miljö. Målsättningen är som vanligt att ge deltagarna fler färdigheter och ökat självförtroende.

Förebildsledare Som förebildsledare på Äventyrslägret så ser vi helst att du någon gång varit deltagare eller ledare på något av våra läger eller kurser samt att du har kunskap eller framförallt intresse friluftsliv samt idrott i allmänhet. Allmän information om vad det innebär att vara ledare på våra läger finns på Engagera dig ideellt »

Boende Vi håller till i vackra Tranvik naturreservat utanför Norrtälje och Äventyrslägret har under senare år blivit vårt mest populära läger för barn och ungdomar.


Deltagarinformation

Datum: augusti 2018

Ålder: 13 – 18 år

Ansök senast: april 2018