Äventyrsläger

Följ med oss på äventyr i både natur, på havet och i stan! RG:s Äventyrsläger är för deltagare mellan 13 och 18 år och fokuserar på självständighet genom friluftsliv. Lämna bekvämligheterna hemma och våga utmana dig själv. Här bor vi tillsammans i tält, gör båtturer i skärgården, paddlar kajak, fiskar, går på utedass, åker vattenskidor, lagar mat tillsammans, har mysiga kvällar vid lägerelden och avslutar med ett fartfyllt besök på Gröna Lund!
”Mer…”

Deltagarinformation Äventyrslägret är för dig som har en fysisk funktionsnedsättning och är mellan 13-18 år. Du måste kunna köra din manuella rullstol minst 1km, känna dig bekväm med aktiviteter i grupp, kunna ta instruktioner, kommunicera via tal samt ha god orienteringsförmåga.

Om Äventyrslägret Lär känna nya kompisar och testa nya aktiviteter under en rolig och minnesvärd avslutning på sommarlovet! Äventyrslägret bygger på tränings-, frilufts- och fritidsaktiviteter. Anledningen är att det krävs både styrka och teknik för att orka vardagliga saker som att ta sig upp på en trottoarkant eller att förflytta sig – helt enkelt att leva ett självständigt liv. Därför får du träna på att klara så mycket som möjligt själv under lägret men du får givetvis stöd och den hjälp du behöver. Du kommer att få öva dig på att ta eget ansvar och lära dig förklara för andra hur de bäst hjälper till.

Boende Vi håller till i vackra Tranvik naturreservat utanför Norrtälje. Deltagarna och ledarna sover i separata tält, deltagarna killar och tjejer för sig.

Ledare Som ledare på Äventyrslägret så är det viktigt att du gillar friluftsliv och känner dig bekväm med att ta dig an de utmaningar som det innebär att vistas i en ganska otillgänglig miljö. Målsättningen är att ge deltagarna fler färdigheter och ökat självförtroende. Minimiålder är 21 år då vi vill att det ska vara några år mellan deltagarna och ledarna.

Förebildsledare Är du ledare med fysisk funktionsnedsättning fungerar du som förebild på RG:s läger. Rollen som förebildsledare pågår under hela dagen då deltagarna ofta har frågor och funderingar. Som förebildsledare bör du:

  • Gilla fysisk aktivitet.
  • Ha någon form av sysselsättning, t.ex. studier, arbete, aktiv idrottare eller annat.
  • Vara trygg i din egen situation och bekväm med att dela med dig av egna erfarenheter.


Deltagarinformation

Datum: preliminärt 2020

Ålder: 13 – 18 år

Plats:

Ansök senast:

Kostnad:


Ledarinformation

Datum: preliminärt 2020

Ansök senast:

Arvode: