Familjeläger 4-8 år

Familjelägret riktar sig till barn mellan 4 till 8 år och deras familj. Det är en jättefin möjlighet för hela familjen att komma iväg och göra något roligt och lärorikt tillsammans. Lägret innehåller massor av roliga aktiviteter och även separata programpunkter för vårdnadshavare.

Om Familjelägret 4-8 år

Gemensamt för målgruppen är att de har en fysisk funktionsnedsättning som gör att de helt eller delvis använder manuell rullstol. När det gäller små barn kan det vara svårt att veta då det inte alltid står klart hur framtiden ser ut. Det kan vara så att man inte fått sin rullstol än eller att diagnosen inte är fastställd. Men även om det känns osäkert så vill vi gärna att ni ska känna er välkomna.

rdnadshavare

För vårdnadshavarna blir det några lärorika dagar. De får träffa RG:s förebildsledare, pröva att köra rullstol och lära sig meka med stolarna. Det blir några intensiva, känslofyllda och lärorika dagar med möjlighet att byta erfarenheter i samtalsgrupper och samla på sig tips och idéer från förebildsledarna. Målet är att ge dig som vårdnadshavare ett vidgat perspektiv på barnets möjligheter och framtid.

Syskon

RG välkomnar även syskon till lägret så att de får chans att träffa andra syskon till barn som har en fysisk funktionsnedsättning. Syskonen och barnen har de flesta aktiviteter gemensamt vilket gör hela barngruppen stark och levande.

Boende

På Piperska är alla lokaler och boendealternativ handikappanpassade och de har 21 rum fördelade på fem hus. De har både dubbelrum och enkelrum och alla rum har egen toalett och dusch. På rummen finns det höj- och sänkbara sängar.

Ledare

Ledarrollen på Familjelägret 4-8 år skiljer sig lite från våra andra läger. Här möts du av familjer som oftast befinner sig i en helt ny livssituation. Erfarenhet av små barn väger tungt och har du erfarenhet av barnskötaryrket eller förskolläraryrket är detta en fördel men inget krav. På Familjelägret får man många skratt och härliga stunder med barnen. Du behöver vara beredd på att både vara pedagog och kompis. Allmän information om vad det innebär att vara ledare på våra läger finns här>>

Förebildsledare

Är du ledare med fysisk funktionsnedsättning fungerar du som förebild på RG:s läger. Rollen som förebildsledare pågår under hela dagen då deltagarna ofta har frågor och funderingar. Som förebildsledare bör du:

  • Vara minst 18 år fyllda.
  • Gilla fysisk aktivitet.
  • Ha någon form av sysselsättning, t.ex. studier, arbete, aktiv idrottare eller annat.
  • Vara trygg i din egen situation och bekväm med att dela med dig av egna erfarenheter.

Deltagarinformation

Datum: 27-29 april

Ålder: 4-8 år

Plats: Piperska, Lundsbrunn

Kostnad: 4200 kr inkl helpension (max 4 personer, vid fler personer e-posta julia.andersson@rgaktivrehab.se)

Ansök senast: 18 mars 2019

Deltagaransökan>>


Ledarinformation

Datum: 26-29 april

Ansök senast:  18 mars 2019 (rekrytering sker löpande)

Arvode: 2000 kr + reseersättning (utbetalas efter avslutad kurs). Kost och logi ingår under lägret.

Ledaransökan>>