Familjeläger 4-8 år

Familjelägret riktar sig till barn mellan 4 till 8 år och deras familj. Det är en jättefin möjlighet för hela familjen att komma iväg och göra något roligt och lärorikt tillsammans. Lägret innehåller en hel del roliga aktiviteter men även separata programpunkter för vårdnadshavare.

”Mer…”

Om Familjelägret 4-8 år Gemensamt för målgruppen är att de har en fysisk funktionsnedsättning som gör att de helt eller delvis använder manuell rullstol. När det gäller små barn kan det vara svårt att veta då det inte alltid står klart hur framtiden ser ut. Det kan vara så att man inte fått sin rullstol än eller att diagnosen inte är fastställd. Men även om det känns osäkert så vill vi gärna att ni ska känna er välkomna.

Separata aktiviteter för vårdnadshavare För vårdnadshavarna blir det några lärorika dagar. De får träffa RG:s förebildsledare, pröva att köra rullstol och lära sig meka med stolarna. Det blir några intensiva, känslofyllda och lärorika dagar med möjlighet att byta erfarenheter i samtalsgrupper och samla på sig tips och idéer från förebildsledarna. Målet är att ge dig som vårdnadshavare ett vidgat perspektiv på barnets möjligheter och framtid.

Syskon RG välkomnar även syskon till lägret så att de får chans att träffa andra syskon till barn som har en fysisk funktionsnedsättning. Syskonen och barnen har de flesta aktiviteter gemensamt vilket gör hela barngruppen stark och levande.

Boende Familjelägret är på Mättinge i Sörmlands skogar, något söder om Trosa precis vid havet. Här bor man familjevis i egen anpassad stuga.

Ledare Ledarrollen på Familjelägret 4-8 år skiljer sig lite från våra andra läger. Här möts du av familjer som oftast befinner sig i en helt ny livssituation. Erfarenhet av små barn väger tungt och har du erfarenhet av barnskötaryrket eller förskolläraryrket är detta en fördel men inget krav. På Familjelägret får man många skratt och härliga stunder med barnen. Du behöver vara beredd på att både vara pedagog och kompis. Allmän information om vad det innebär att vara ledare på våra läger finns på Engagera dig ideellt »

Förebildsledare Är du ledare med fysisk funktionsnedsättning fungerar du som förebild på RG:s läger. Rollen som förebildsledare pågår under hela dagen då deltagarna ofta har frågor och funderingar. Som förebildsledare bör du:

  • Vara minst 18 år fyllda.
  • Gilla fysisk aktivitet.
  • Ha någon form av sysselsättning, t.ex. studier, arbete, aktiv idrottare eller annat.
  • Vara trygg i din egen situation och bekväm med att dela med dig av egna erfarenheter.


Deltagarinformation

Datum: 10-13 maj 2018

Ålder: 4-8 år

Plats: Mättinge, Trosa

Ansök senast: 22 mars 2018

Kostnad: 3 500 kr

Ansökan till familjeläger 4-8 år >>


Ledarinformation

Datum: 9-13 maj 2018

Ansök senast: 22 mars 2018

Arvode: 2 000 kr + reseersättning (utbetalas efter avslutad kurs). Kost och logi ingår under lägret.

Ledaransökan till Familjeläger 4-8 år >>