Familjeläger

Familjelägret riktar sig till barn mellan 3 och 7 år. Det är en jättefin möjlighet för hela familjen att komma iväg och göra något skoj och lärorikt tillsammans. Här får barn och syskon delta i olika roliga aktiviteter samtidigt som föräldrarna får gå en separat föräldrautbildning.
”Mer…”

Om Familjelägret Gemensamt för målgruppen är att de har en fysisk funktionsnedsättning som gör att de helt eller delvis använder manuell rullstol. När det gäller små barn kan det vara svårt att veta då det inte alltid står klart hur framtiden ser ut. Det kan vara så att man inte fått sin rullstol än eller att diagnosen inte är fastställd. Men även om det känns osäkert så vill vi gärna att ni ska känna er välkomna.

Föräldrautbildning Under föräldrautbildningen får vårdnadshavarna bland annat träffa RG:s förebildsledare, pröva att köra rullstol och lära sig meka med stolarna tillsammans med sitt barn. Det blir några intensiva, känslofyllda och lärorika dagar med möjlighet att utbyta erfarenheter i samtalsgrupper och samla på sig tips och idéer från förebildsledare. Målet är att ge dig som vårdnadshavare ett vidgat perspektiv på barnets möjligheter och framtid.

Syskon RG välkomnar även syskon till lägret så att de får en chans att träffa andra syskon till barn som har en fysisk funktionsnedsättning. Syskonen och barnen har de flesta aktiviteter gemensamt vilket gör hela barngruppen stark och levande.

Ledare Ledarrollen på familjelägret skiljer sig lite mot våra andra läger. Här möts du av familjer som befinner sig i en (oftast) helt ny livssituation. Erfarenhet av små barn väger tungt och har du erfarenhet av barnskötaryrket eller förskolläraryrket är detta en fördel. På familjelägret får man många skratt och härliga stunder med barnen, men man måste även vara beredd på att både vara förälder, pedagog och kompis. Allmän information om vad det innebär att vara ledare på våra läger finns på Engagera dig ideellt »

Boende Familjelägret är på Mättinge i Sörmlands skogar, något söder om Trosa precis vid havet. Här bor man familjevis i egen anpassad stuga.


Deltagarinformation

Datum: 10-13 maj 2018

Ålder: 3-7 år

Ansök senast: 22 mars 2018