Ungdomsläger

Ett höstlov med RG på Bosön ger dig energi och gör dig starkare fysiskt och mentalt. Ungdomslägret är till för alla ungdomar i RG:s målgrupp mellan 15 och 18 år som vill spendera sitt höstlov tillsammans med gamla och nya vänner från hela Sverige.
”Mer…”

Viktig deltagarinformation Ungdomslägret är för dig som har en fysisk funktionsnedsättning och är mellan 15-18 år. Du måste kunna köra din manuella rullstol minst 1 km på plan mark, känna dig bekväm med aktiviteter i grupp, ta instruktioner och ha god kommunikation- och orienteringsförmåga. Deltagarna och ledarna kan komma att sova i separata rum, killar och tjejer var för sig.

Om Ungdomslägret Denna höstlovsvecka innehåller fysiska aktiviteter, skönt häng och tillfällen att byta erfarenheter och få tips av våra inspirerande förebildsledare. Som vanligt på RG:s läger bygger mycket av samvaron på tränings-, frilufts- och fritidsaktiviteter – allt för att öka möjligheterna att leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt. På Ungdomslägret har vi dock medvetet lagt mer tid än vanligt till social samvaro och tid för samtal, både strukturerade och spontana.

Som vanligt får du träna på att klara så mycket som möjligt själv under lägret, även kring personlig hygien etc. Givetvis kommer du att få stöd och hjälp i den mån du behöver, men samtidigt får du öva dig på att ta eget ansvar och lära dig att förklara för andra hur de bäst hjälper till.

Om du har sår eller behöver omfattande hjälp nattetid ska du kontakta kansliet innan lägret börjar.

Ledare Som ledare på ungdomslägret spelar du en viktig roll för stämningen och vad ungdomarna kommer att få ut av att vara med. Det kommer vara mycket fokus på framtiden så var beredd på att dela med dig av dina framgångar och eventuella motgångar. Det är en fördel om du genomgått någon av RG:s ledarutbildningar men inget krav. Viss utbildning sker på plats. Minimiålder är 21 år då vi vill att det ska vara några år emellan deltagarna och ledarna.

Förebildsledare Som förebildsledare på Ungdomslägret så ser vi helst att du någon gång varit deltagare eller ledare på något av våra läger eller kurser samt att du har kunskap eller framförallt intresse någon idrott. Allmän information om vad det innebär att vara ledare på våra läger finns på Engagera dig ideellt »

Boende Vi håller till på Bosön, Lidingö utanför Stockholm. Bosön ligger vackert vid vattnet och är Riksidrottsförbundets idrottsinstitut och folkhögskola. Här finns det mesta och här samlas såväl enskilda idrottare på alla nivåer som landslag och klubblag.


Deltagarinformation

Datum: 30 oktober-4 november

Avgift för nya deltagare: 3000 kr

Avgift för deltagare från äventyrslägret 2016: 2000 kr

Plats: Bosön, Lidingö

Sista ansökningsdag: 11 september


Ledarinformation

Datum: 29 oktober-4 november

Plats: Bosön, Lidingö

Arvode: 2 500 kr

Sista ansökningsdag: 11 september
Ledaransökan till Ungdomsläger »