Ungdomsläger

Ett höstlov på Bosön med RG ger dig energi och gör dig starkare både fysiskt och mentalt. Veckan innehåller fysiska aktiviteter, skönt häng och tillfällen att byta erfarenheter och få tips av våra inspirerande förebildsledare. Du får prova en del av RG:s grundidrotter, bl a rullstolsteknik, styrketräning och bollsport. Ungdomslägret är till för alla inom RG:s målgrupp som är mellan 14-18 år.

Mycket av samvaron på RG:s läger bygger på tränings-, frilufts- och fritidsaktiviteter – allt för att öka möjligheterna att leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt. Därför får du träna på att klara så mycket som möjligt själv under lägret men du får givetvis stöd och den hjälp du behöver. Du kommer att få öva dig på att ta eget ansvar och lära dig förklara för andra hur de bäst hjälper till. Vi har dock medvetet lagt mer tid än vanligt till social samvaro och tid för samtal, både strukturerade och spontana, bland annat lyfts frågor kring arbete och att ta körkort. Något som alltid uppskattas mycket av ungdomarna. Du måste kunna köra din manuella rullstol minst 1 km, känna dig bekväm med aktiviteter i grupp, kunna ta instruktioner, kommunicera via tal samt ha god orienteringsförmåga.

Boende

Vi håller till på Bosön, Lidingö utanför Stockholm. Bosön ligger vackert vid vattnet och är Riksidrottsförbundets idrottsinstitut och folkhögskola. Deltagarna och ledarna kommer att sova i separata rum, killar och tjejer för sig.

Vad är Ungdomslägret? 

Under Ungdomslägret 2016 var Radiohjälpen och filmade, låt dig inspireras av filmen så hoppas vi att vi ses på nästa läger! Se filmen här>>

Ledare 

Som ledare på Ungdomslägret spelar du en viktig roll för stämningen och vad ungdomarna kommer att få ut av att vara med på lägret. Det kommer vara mycket fokus på framtiden så var beredd på att dela med dig av både med- och motgångar. Den utbildning som behövs kommer du att få på plats. Nyckeln till ett lyckat läger är att vi alla jobbar i ett team och hjälps åt. Minimiålder är 21 år då vi vill att det ska vara några år mellan deltagarna och ledarna. Allmän information om vad det innebär att vara ledare på våra läger finns här>>

Förebildsledare 

Är du ledare med fysisk funktionsnedsättning fungerar du som förebild på RG:s läger. Rollen som förebildsledare pågår under hela dagen då deltagarna ofta har frågor och funderingar. Som förebildsledare bör du:

  • Gilla fysisk aktivitet.
  • Ha någon form av sysselsättning, t.ex. studier, arbete, aktiv idrottare eller annat.
  • Vara trygg i din egen situation och bekväm med att dela med dig av egna erfarenheter.

Deltagarinformation

Datum: 27 oktober – 1 november 2019

Ålder: 14 – 18 år

Plats: Bosön, Lidingö

Ansök senast: 5 september 2019

Kostnad: 4000 kr inkl. helpension

Ansökan till Ungdomsläger >>


Ledarinformation

Datum: 26 oktober – 1 november 2019

Ansök senast: 5 september 2019

Arvode: 2 500 kr + reseersättning (utbetalas efter avslutad kurs). Kost och logi ingår under lägret.

Ledaransökan till Ungdomsläger >>