Vårt utbud

Gruppträning i RG Bosöns träningsgrupper RG Röd och RG Svart

Båda träningsgrupperna vänder sig till RG Bosöns målgrupper som är personer med ryggmärgsskada, amputation, MS eller polio. Den enda skillnaden mellan grupperna är att intensiteten i den röda gruppen ska ligga något lägre än i den svarta gruppen. I övrigt använder vi liknande träningsformer i båda grupperna.

Hos oss får du möjlighet att utvecklas på ledarledda pass i en positiv gruppatmosfär. Som ny deltagare får du en introduktion och personligt samtal med en av våra instruktörer. På så sätt ser vi till att du hamnar i rätt grupp för dina förutsättningar.

Tid: Tisdagar, onsdagar och torsdagar och löper under hela terminen. Du kan anmäla dig och börja träna när som helst under terminen.

Terminsavgift 1050 kr/termin

Se schema här »


Öppet gym

Träna själv på dagtid och på kvällstid i våra populära sittstakergometrar, i vår anpassade kajakergometer eller i vårt anpassade gym.

Våra instruktörer introducerar dig i träningsformerna och lägger upp ett träningsprogram åt dig. Därefter får du sköta träningen på egen hand. Du har möjlighet att boka in en Individuell punktinsats (IPI) för att t ex göra ett nytt träningsprogram.

Tider:

Måndag 07.00-21.00

Tisdagar 17.00- 21.00

Onsdag 09.00- 12.30 och 17.00-21.00

Torsdag 17.00- 21.00

Fredag 07.00- 21.00

Terminsavgift 750 kr/termin


Hathayoga sittande

Vill du få en effektivare andning, en ökad rörlighet och lättare kunna stilla sinnet och dina tankar? Då rekommenderar vi att du deltar under våra 10 veckor med Hathayoga. Hathayoga är en klassisk yogaform som vi har anpassat för dig som sitter i rullstol. Under passen blandar vi mjuka kroppsrörelser (asanas) med olika andningsövningar (pranayama). Passet genomförs sittande på matta, men det går även bra att delta sittande i rullstol eller på stol.

Kommentarer från tidigare deltagare:

”Mer…”

”Stärker inre muskler, förbättrar balans och rörlighet, ger lugn”.

”Gladare och mer harmonisk”

”Känner mig spänstigare”

”Med en bättre kroppsmedvetenhet har jag lättare att hitta stabilitet. Jag hittar stödet i magen mycket snabbare nu vilket man behöver när man måste gå och stå”

”Lättare att komma ner i varv på kort tid. Lättare att påminna mig om att öppna upp bröstet då och då för att inte “krypa ihop” i rullstolen”.

”Andning lugnar oro i kroppen vid medicinglapp”

“Bättre rörlighet och avslappning”

Start: 31 januari  (sista träningstillfälle 2 maj, stängt 7 och 14 mars).

Antal tillfällen: 10

Tid: Torsdagar kl. 13.00-14.30

Plats: Flexihallen, Bosön

Kostnad: 500 kr för deltagare som tränar på RG Bosön, 750 kr + RG medlemskap (250 kr) för övriga deltagare.

Platser: Max 12 deltagare

Sista anmälningsdag: 24 januari (anmälan uppe till höger)

Ansvarig: Mats-Erik (Masse) Bjerkefors, instruktör RG Bosön och certifierad yogalärare.


Friskvårdsmassage

Du som tränar på RG Bosön har möjlighet att boka in dig på massage från och med vecka 2.

Massage har många positiva effekter, såväl fysiskt som mentalt. Den ökar blod- och lymfcirkulationen, förebygger/minskar muskelspänningar och förebygger besvär som på sikt kan leda till smärta. Massage har även en avslappnande effekt som motverkar stress och ger dig en lugnare och djupare andning.

Ansvarig: Maria Hermelin, instruktör RG Bosön, fysioterapeut och diplomerad friskvårdsmassör (utbildad på Axelssons massageinstitut).

Start: torsdag v 2

Tid: varannan torsdag kl 13.00 – 15.00 vecka 2-18. Ingen massage v 16.

Plats: Massagerummet i byggnaden Vinnarhallen på Bosön. En höj- och sänkbar brits används vid massagen. Tillgång till handikapptoalett finns i rummet.

Kostnad: 30 minuters massage kostar 250 kr och 60 minuters massage kostar 400 kr.

Bokning: Du bokar tid genom att maila maria@rgaktivrehab.se. Ange önskat datum, tid 30 min alternativt 60 min, samt om du har några speciella önskemål, t ex massage av rygg/nacke etc. För att så många som möjligt ska få möjlighet att utnyttja detta får man max boka upp sig på 2 tillfällen åt gången.

Sena avbokningar, samma dag, debiteras med 250/400 kr beroende på om tiden som bokats är 30/60 min.

VÄLKOMNA!


OBS! För att träna med Bosön måste du vara medlem i vår förening. Ett medlemskap kostar 250 kr/år. Alla priser ovan är exklusive medlemskap i RG.