Vårt utbud

Gruppträning i RG Bosöns träningsgrupper RG Röd och RG Svart

Båda träningsgrupperna vänder sig till RG Bosöns målgrupper som är personer med ryggmärgsskada, amputation, MS eller polio. Den enda skillnaden mellan grupperna är att intensiteten i den röda gruppen ska ligga något lägre än i den svarta gruppen. I övrigt använder vi liknande träningsformer i båda grupperna.

Hos oss får du möjlighet att utvecklas på ledarledda pass i en positiv gruppatmosfär. Som ny deltagare får du en introduktion och personligt samtal med en av våra instruktörer. På så sätt ser vi till att du hamnar i rätt grupp för dina förutsättningar.

Tid: Tisdagar, onsdagar och torsdagar och löper under hela terminen. Du kan anmäla dig och börja träna när som helst under terminen.

Terminsavgift 1050 kr/termin

Se schema här »


Egenträning – kväll

Träna själv på kvällstid i våra populära sittstakergometrar, i vår anpassade kajakergometer eller i vårt anpassade gym.

Våra instruktörer introducerar dig i träningsformerna och lägger upp ett träningsprogram åt dig. Därefter får du sköta träningen på egen hand. Du har tillgång till instruktörens hjälp för frågor om din träning och uppdatering av träningsprogram.

Tid: Enligt avtal med instruktör

Terminsavgift 600 kr/termin


Egenträning – dag

Träna själv när det passar dig som bäst och få möjlighet att delta på tre ledarledda pass i veckan!

Kom till RGs träningslokal när som helst under RG Bosöns öppettider och/eller delta på ett ledarlett pass varje tisdag, onsdag och torsdag.

Tid: De ledarledda passen ligger på tisdagar, onsdagar och torsdagar och löper under hela terminen. Du kan anmäla dig och börja träna när som helst under terminen.

Terminsavgift 850 kr/termin

Se schema här »


Hathayoga sittande

Vill du få en effektivare andning, en ökad rörlighet och lättare kunna stilla sinnet och dina tankar? Då rekommenderar vi att du deltar under våra 10 veckor med Hathayoga. Hathayoga är en klassisk yogaform som vi har anpassat för dig som sitter i rullstol. Under passen blandar vi mjuka kroppsrörelser (asanas) med olika andningsövningar (pranayama). Passet genomförs sittande på matta, men det går även bra att delta sittande i rullstol eller på stol.

Kommentarer från tidigare deltagare:

”Mer…”

”Stärker inre muskler, förbättrar balans och rörlighet, ger lugn”.

”Gladare och mer harmonisk”

”Känner mig spänstigare”

”Med en bättre kroppsmedvetenhet har jag lättare att hitta stabilitet. Jag hittar stödet i magen mycket snabbare nu vilket man behöver när man måste gå och stå”

”Lättare att komma ner i varv på kort tid. Lättare att påminna mig om att öppna upp bröstet då och då för att inte “krypa ihop” i rullstolen”.

”Andning lugnar oro i kroppen vid medicinglapp”

“Bättre rörlighet och avslappning”

Prova på tillfällen Har du inte provat yoga tidigare och vill prova om det är något för dig så har vi två prova på tillfällen på RG Bosön, tisdag 30/1 och 13/2. Tid: 15.30 -16.15. Kostnad: 100kr/tillfälle.

Start: 15 februari (sista träningstillfälle 17 maj, stängt 29/3, 12/4, 19/4 och 10/5).

Antal tillfällen: 10

Tid: Torsdagar kl. 13.30-15.00

Plats: Bollhallen, Bosön

Kostnad: 500 kr för deltagare som tränar på RG Bosön, 750 kr + RG medlemskap (250 kr) för övriga deltagare.

Platser: Max 12 deltagare

Sista anmälningsdag: 1 februari (anmälan uppe till höger)

Ansvarig: Mats-Erik (Masse) Bjerkefors, instruktör RG Bosön och certifierad yogalärare.


Friskvårdsmassage

Massage har många positiva effekter, såväl fysiskt som mentalt. Den ökar blod- och lymfcirkulationen, förebygger/minskar muskelspänningar och förebygger besvär som på sikt kan leda till smärta. Massage har även en avslappnande effekt som motverkar stress och ger dig en lugnare och djupare andning.

Ansvarig: Maria Hermelin, instruktör RG Bosön, fysioterapeut och diplomerad friskvårdsmassör.

Start: 11 januari  (sista tillfälle 31 maj).

Tid: torsdag v 2, 4, 6, 8, 12, 16, 18, 20 och 22 kl 13.00 – 15.00

 

Plats: Vinnarhallen, Bosön. Där finns ett massagerum med tillgång till en höj- och sänkbar bänk vilket underlättar förflyttningar.

Kostnad: Bokning 30 minuter kostar 250 kr och bokning 60 minuter kostar 400 kr. Betalning sker genom faktura som skickas till e-post.

Platser: Massagen erbjuds enbart till personer som deltar i RG:s träning på Bosön och antalet tider är begränsat. Man får boka upp sig på max två tider åt gången.

Anmälan: Anmäl dig via e-post till maria@rgaktivrehab.se
OBS! Meddela om du vill boka 30 eller 60 minuter.


OBS! För att träna med Bosön måste du vara medlem i vår förening. Ett medlemskap kostar 250 kr/år. Alla priser ovan är exklusive medlemskap i RG.