Häng med oss och paddla i sommar!
Nu börjar vi kajakträningen i bassäng
Här får du lära dig grunderna i paddlings- och räddningsteknik så att du är förberedd inför utomhuspaddlingarna.
Måndagen den 7 maj är första övningstillfället.
Bassäng på Bosön, Lidingö
Vid bassängträningen får du bland annat: prova ut sittställning, öva förflyttning till och från kajak, prova de olika paddeltagen och lära dig hur du tar dig upp vid en kapsejsning. Om du har vän/ familjemedlem som du planerar att paddla med är hen också välkommen att anmäla sig till bassängträningen. Ni får här möjlighet att öva tillsammans och till exempel lära er hur ni räddar varandra vid en kapsejsning.
Vi rekommenderar att alla som vill vara med och paddla utomhus att delta vid bassängträningen. Speciellt viktigt är detta om du har som målsättning att paddla singelkajak!
Om det är din första kajaksäsong kan du behöva vara med vid två övningstillfällen. Anmäl dig till två tillfällen så får vi se efter det första tillfället om du behöver komma en gång till. För dig som varit med tidigare, räcker det oftast att delta vid ett tillfälle.
Dagar och tider för bassängpaddlingarna
Måndag 7/5 18.00-19.30 och 19.45-21.15
Onsdag 9/5 13.00- 14.30 och 14.30- 16.00
Måndag 14/5 18.00- 19.30 och 19.45- 21.15
Onsdag 16/5 18.00- 19.30 och 19.45- 21.15
Anmälan till paddling i bassäng >>
Utomhuspaddling sommaren 2018
Brunnsviken- både parakajak och njutarpaddling
Vid Brunnsviken, några minuter från Stockholm City har vi vår bas för utomhuspaddlingarna. Här lär vi dig utifrån ditt intresse och dina färdigheter paddla både dubbel- och singelkajak. Vi erbjuder två parallella pass, ett inriktat på träning- och tävlingskajak (parakajak) som instruktörer från Brunnsvikens kanotklubb håller i och ett pass i lägre tempo för dig som är intresserad av att paddla och njuta av naturen och samtidigt få bra träning.
Adress: Brunnsvikens Kanotklubb (BKK), Frescati Hags väg 5
Datum: 29/5, 13/6, 20/6, 27/6, (sommaruppehåll) 22/8, 29/8, 5/9, 12/9, 19/9
Tid: 17.30- 20.00.
NYTT! Dagstur Djurgården & Stockholm City
Vill du paddla mitt i vår vackra huvudstad? Då ska du hänga med lördagen den 16 juni då vi paddlar vid Djurgården, Skeppsholmen och innerstan, paddellängd ca 10 km. Rullstolar och kryckor tar vi med oss i kajakerna så att vi kan pausa efter vägen och äta våra medhavda matsäckar. Vi samlas kl. 09.30 och är tillbaka senast kl. 16.00. Ta med matsäck och klädombyte. För att delta krävs att du varit med på minst en kvällspaddlingpaddling.
Samling: Villa Källhagen, Djurgårdsbrunnsvägen 10 Stockholm
Skärgårdshajk St- Anna
Vill du vara med och paddla i St- Annas vackra skärgård i Östergötland? Då ska du anmäla dig till Skärgårdshajken 7-9 september som genomförs tillsammans med vår samarbetspart Parasport Norrköping.
Hajken utgår från Moons camping där vi samlas på fredagkväll för en kortare paddeltur, middag och samt övernattning i stuga. Genom att vi bor inomhus är det lättare att förbereda oss så att vi kan paddla iväg tidigt på lördag förmiddag. Målet för helgen är en av de vackra öarna som finns cirka två timmar paddling bort. Övernattning sker där i tält med matlagning över öppen eld eller på campingkök. Vi tar med portabel handkappWC till ön. På söndagen paddlar vi tillbaka till Moons camping för att avluta hajken. För att delta på Skärgårdshajken krävs att du varit med på minst två kvällspaddlingar.
Mer information om utomhuspaddlingarna och möjlighet att anmäla sig till dem kommer att läggas upp på här i början av maj.
Vår målsättning
- Att lära dig grunderna i kajakpaddling! På köpet får du förflyttnings-, konditions- och balansträning.
- Att inspirera dig till fortsatt paddling! Har du någon vän eller familjemedlem som är intresserad är de också välkomna att delta på våra träningar.
Vad förväntar vi oss av dig som deltagare?
- Att du kommer i tid till träningspassen och avbokar i tid om du får förhinder.
- Att du hjälper till och plockar fram och lägger tillbaka din utrustning, som till exempel flytväst och kapell, samt tvättar ur kajaken efter passet.
Kostnad
För att vara med att paddla måste man vara medlem i RG Aktiv Rehabilitering. Medlemsavgiften kostar 250 kr per år, läs mer och ansök här ». OBS! Medpaddlande familjemedlem eller kompis behöver inte vara medlem. Vid varje paddeltillfälle betalar ni sedan en engångskostnad per person, läs mer under varje aktivitet.
Betalning
Betalning sker via faktura som vi skickar till din mejladress. En första faktura skickas efter midsommar och en andra faktura skickas efter paddlingarnas slut i september.
Avbokningsregler
Om du får förhinder och inte kan komma på den aktivitet som du är anmäld till måste du avboka. Vid kvällsträning behöver du avboka senast klockan 12.00 samma dag som träningstillfället. Vid senare avbokning debiteras en träningsavgift, undantaget vid sjukdom. Vid förhinder till dagstur/helgtur behöver vi din avbokning senast en vecka innan turen. Du avbokar via e-post: friluftsliv@rgaktivrehab.se eller telefon 070-958 72 02.
Hyra kajak
När kajakerna inte är upptagna i träningsverksamheten finns det möjlighet att hyra dem. Läs mer om Uthyrning »
Kajakpaddling i övriga landet
Efter projekt Lär dig mer om paddling, skridskokälkåkning och lägerliv- för dig med funktionsnedsättning (2011-2014) har kajakpaddling startats upp i Luleå, Falun, Göteborg- Ljungskile, Norrköping och Malmö. På varje ort finns anpassad utrustning för kajakpaddling och utbildade ledare.
För mer information om vilka kajakpaddlingar som är inplanerade för 2018, kontakta ansvarig kontaktperson (se under orterna nedan). ”Mer…” Paddlingen i Falun sker både på slätvatten och i fors. Falu Kanotklubb är ansvarig för kajakpaddlingen och föreningen Rekryteringsgruppen Dalarna (RG Dalarna) är med som samarbetspart. Det är fyra prova-på-paddlingar inplanerade i sommar. Plats: Liljans herrgård (ligger mellan Falun och Borlänge – Adress: Liljan 55 – 791 93 Falun) Datum och tid: Lördagarna 14/7, 21/7, 28/7 och 4/8 kl 10-15 Barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning är välkomna. På plats finns K1 och K2 varav flera med anpassade sitsar. Ledare från Falu kommun och Falu kanotklubb tar hand om aktiviteten. Kontakt i Falu kanotklubb: Soizick Lindström, tfn: 073 22 22 654 – info@falukanotklubb.se En stor nyhet i Falun denna säsong är en nybyggd konstgjord vattenforspark som invigs den 6 juni. Mer information hittar du här >> På västkusten brukar ett par paddlingar genomföras varje år. Ansvariga föreningar är Personskadeförbundet RTP och Riksförbundet för Rörelsehindrade Barn och Ungdomar, RBU. Till hjälp har de instruktörer från Friluftsfrämjandet i Ljungskile och Flatö kajakförening. Till sommaren planeras den populära Rossöpaddlingen att genomföras och det kommer även att bli ett par paddlingar till. Vill du veta mer, kontakta Ingrid Tegvald, e-post: ingrid.tegvald@gmail.com eller ring 0706-01 33 31. Parasport Norrbotten sköter samordningen av verksamheterna i Luleå. För mer information kontakta Ulrica Lundström, e-post: ulrica.lundstrom@ltu.se, telefon 070-653 19 73 eller Micke Boström e-post:micke.bostrom@gmail.com, telefon 070-541 30 21. Paddlingen i Malmö sker i kanalsystemet som går genom staden. Malmö Kanotklubb (MKK) är ansvarig för kajakpaddlingen och man utgår från deras brygga. Lördagen den 26 maj kl 10-15 och tisdagen den 29 maj kl 17-20 planeras två prova på paddlingar hos Malmö kanotklubb. (Malmöhusvägen 10, Mölleplatsen). Förutom prova på paddlingstillfällena så anordnar Malmö KK paddling varje tisdag kväll. För information om kajakpaddling kontakta Annika Nielsen e-post: annikabnielsen@hotmail.com eller telefon 070-631 06 10 eller Louise Winckler: e-post: louise.winckler@gmail.com eller telefon 0704/1241879 Alla som är intresserade av att börja paddla i Malmöregionen får gärna höra av sig och bli medlemmar i Malmö kanotklubb, då ingår obegränsad tillgång till klubbens kajaker och deltagande i alla aktiviteter. Parasport Norrköping är ansvarig för paddlingen i Östergötland och den mesta paddlingen sker vid Mons camping som ligger i St Annas skärgård. Kortare kvällspaddelturer kommer att genomföras under sommaren och även ett aktivitetsläger i augusti där paddling ingår Är ni intresserade kontakta Parasport Norrköping på E-post: nhif@telia.com eller ring ansvarig Tomas Åkerberg på 0706- 63 20 53.
Falun
Prova-på-paddling
Nyhet! Falu vild vatten park.
Göteborg- Ljungskile
Luleå
Malmö
Prova på paddling
Norrköping-Östergötland