Kajakpaddling

Kajakpaddling Stockholm 2017

Under våren har vi bassängtränat för att förbereda oss för kajaksäsongen. Nu har utomhussäsongen börjat och vi ser fram emot härliga kvällar i kajaken. Under sommaren kommer vi även att göra en dagstur runt Djurgården och till hösten blir det en skärgårdshajk under en hel helg.

kajakpaddling


Brunnsviken – både parakajak och njutarpaddling

Vid Brunnsviken, några minuter från Stockholm City har vi vår bas för utomhuspaddlingarna. Här lär vi dig utifrån ditt intresse och dina färdigheter paddla både dubbel- och singelkajak. Vi erbjuder två parallella pass, ett inriktat på träning- och tävlingskajak (parakajak) som instruktörer från Brunnsvikens kanotklubb håller i och ett pass i lägre tempo för dig som är intresserad av att paddla och njuta av naturen och samtidigt få bra träning.
Kostnad: 125 kr/tillfälle.

Adress: Brunnsvikens Kanotklubb (BKK), Frescati Hags väg 5

Dagar och tider för utomhuspaddlingarna
Onsdagar 31/5, 7/6, 14/6, 21/6, 23/8, 30/8, 6/9, 13/9, 20/9

Tid: kl 17.30- 20.30.


NYTT Dagstur Djurgården runt

Vill du paddla mitt i vår vackra huvudstad? Då ska du hänga med lördagen den 17 juni på vårpaddling runt Djurgården och Skeppsholmen, paddellängd ca 9 km. Rullstolar och kryckor tar vi med oss i kajakerna så att vi kan gå i land och pausa efter vägen och äta våra medhavda matsäckar. Vi samlas kl. 09.30 och beräknas vara tillbaka senast kl. 16.00. Ta med matsäck och klädombyte. För att delta krävs att du varit med på minst en kvällspaddling.
Kostnad: 300 kr.

Samling: Villa Källhagen, Djurgårdsbrunnsvägen 10 Stockholm


Skärgårdshajk S:t Anna

Vill du vara med och paddla i S:t Annas vackra skärgård i Östergötland? Då ska du anmäla dig till Skärgårdshajken 8-10 september som i år genomförs tillsammans med vår samarbetspartner Parasport Norrköping. Hajken utgår från Moons camping där vi samlas på fredag kväll för middag och övernattning i stuga. Genom att vi bor inomhus är det lättare att förbereda oss så att vi kan paddla iväg tidigt på lördag förmiddag. Målet för helgen är en av de vackra öarna som finns cirka två timmar paddling bort. Övernattning sker där i tält med matlagning över öppen eld eller på campingkök. Vi tar med portabel handkappWC till ön. På söndagen paddlar vi tillbaka till Moons camping för att avluta hajken. För att delta på Skärgårdshajken krävs att du varit med på minst två kvällspaddlingar.
Kostnad: 1500 kr.

Anmälan till kajakpaddling »


Vår målsättning

  • Att lära dig grunderna i kajakpaddling! På köpet får du förflyttnings-, konditions- och balansträning.
  • Att inspirera dig till fortsatt paddling! Har du någon vän eller familjemedlem som är intresserad är de också välkomna att delta på våra träningar.

Vad förväntar vi oss av dig som deltagare?

  • Att du kommer i tid till träningspassen och avbokar i tid om du får förhinder.
  • Att du hjälper till och plockar fram och lägger tillbaka din utrustning, som till exempel flytväst och kapell, samt tvättar ur kajaken efter passet.

Kostnad

För att vara med att paddla måste man vara medlem i RG Aktiv Rehabilitering. Medlemsavgiften kostar 250 kr per år, läs mer och ansök här ». OBS! Medpaddlande familjemedlem eller kompis behöver inte vara medlem. Vid varje paddeltillfälle betalar ni sedan en engångskostnad per person, läs mer under varje aktivitet.

Betalning

Betalning sker via faktura som vi skickar till din mejladress. En första faktura skickas efter midsommar och en andra faktura skickas efter paddlingarnas slut i september.

Avbokningsregler

Om du får förhinder och inte kan komma på den aktivitet som du är anmäld till måste du avboka. Vid kvällsträning behöver du avboka senast klockan 12.00 samma dag som träningstillfället. Vid senare avbokning debiteras en träningsavgift, undantaget vid sjukdom. Vid förhinder till dagstur/helgtur behöver vi din avbokning senast en vecka innan turen. Du avbokar via e-post: friluftsliv@rgaktivrehab.se eller telefon 070-958 72 02.

Hyra kajak

När kajakerna inte är upptagna i träningsverksamheten finns det möjlighet att hyra dem. Läs mer om Uthyrning »

Anmälan till inomhuspaddling »


Kajakpaddling i övriga landet

Efter projekt Lär dig mer om paddling, skridskokälkåkning och lägerliv- för dig med funktionsnedsättning (2011-2014) har kajakpaddling startats upp i Luleå, Falun, Göteborg- Ljungskile, Norrköping och Malmö. På varje ort finns anpassad utrustning för kajakpaddling och utbildade ledare.

För mer information om vilka kajakpaddlingar som är inplanerade för 2017, kontakta ansvarig kontaktperson (se under orterna nedan). ”Mer…”


Falun

Falu Kanotklubb är ansvarig för kajakpaddlingen och föreningen Rekryteringsgruppen Dalarna (RG Dalarna) är med som samarbetspart.

Prova-på-dag

Lördag den 22 juli ordnar Falu kanotklubb en prova-på-dag kring paddling vid funktionshinder i Hosjöholmen. Mer information finns här, vid frågor kan du ringa 073-22 22 654 eller e-posta info@falukanotklubb.se.

För mer information om dessa paddlingar och övriga paddlingar kontakta Soizick Lindström på Falu Kanotklubb, e-post: soizicklidstrom@hotmail.com, telefon 073-222 26 54 eller Lars Andersson på RG Dalarna e-post: lars.andersson@rg-dalarna.se, telefon 023-191 14.


Göteborg- Ljungskile

Personskadeförbundet RTP och Riksförbundet för Rörelsehindrade Barn och Ungdomar RBU arrangerar kajakpaddlingar för funktionshindrade i samarbete med Friluftsfrämjandet i Ljungskile och Flatö kajakförening . Erfarna paddlingsledare hjälper till, instruerar och leder paddlingen.

12 augusti är det paddling runt Bohus fästning.

9-10 september är det dags för Rossöpaddlingen.

Vill du veta mer, kontakta Ingrid Tegvald, e-post: ingrid.tegvald@gmail.com eller ring 0706-01 33 31.


Luleå

Parasport Norrbotten sköter samordningen av verksamheterna i Luleå. För mer information kontakta Ulrica Lundström, e-post: ulrica.lundstrom@ltu.se, telefon 070-653 19 73 eller Micke Boström e-post:micke.bostrom@gmail.com, telefon 070-541 30 21.


Malmö

Malmö Kanotklubb (MKK) är ansvarig för kajakpaddlingen och föreningen Idrott För Handikappade (FIFH) är med som samarbetspart. För information om kajakpaddling kontakta Annika Nielsen på MKK, e-post: annikabnielsen@hotmail.com eller telefon 070-631 06 10.

Alla som är intresserade av att börja paddla i Malmöregionen får gärna höra av sig och bli medlemmar i Malmö kanotklubb, då ingår obegränsad tillgång till klubbens kajaker och deltagande i alla aktiviteter.


Norrköping-Östergötland

Är ni intresserade kontakta oss gärna på nhif@telia.com eller 0706-632053.