Skridskokälke

Skridskokälke i Stockholm

RG anordnar skridskoträning för dig som har en fysisk funktionsnedsättning och som vill testa på att åka skridskokälke eller stående åkning. Första prova-på-tillfället är gratis! Anhöriga och vänner är hjärtligt välkomna att vara med och betalar ingenting såvida de inte behöver hyra en skridskokälke. En nyhet i år är att vi erbjuder möjlighet att köpa ett säsongskort som ger tillgång till bland annat 3.5 månaders skridskokälkåkning på Östermalms IP, både på och utanför våra träningstider, läs mer nedan under Säsongskort.


”Mer…”

Kostnad

Första tillfället är gratis. Därefter måste man vara medlem i RG Aktiv Rehabilitering. Medlemskap kostar 250 kr per år, läs mer och ansök om medlemskap ». Vid varje träningstillfälle betalar du sedan en engångskostnad, läs mer under varje aktivitet nedan. OBS! Anhöriga eller kompisar behöver inte vara medlemmar och betalar heller ingen kostnad/tillfälle såvida de inte vill hyra en skridskokälke.

Betalning

Betalning sker via faktura som vi skickar till din mejladress efter avslutad säsong.

Avbokningsregler

Om du får förhinder och inte kan komma på den aktivitet som du är anmäld till måste du avboka. Vid kvällsträning behöver du avboka senast klockan 12.00 samma dag som träningstillfället. Vid senare avbokning debiteras en träningsavgift, undantaget vid sjukdom. Vid förhinder till dagstur eller helgtur behöver vi din avbokning senast en vecka innan turen. Du avbokar via e-post: friluftsliv@rgaktivrehab.se eller på telefon: 070-958 72 02.

Anmälan

Länk till anmälan »


Program för 2017/18

Kvällsträning Östermalms IP

Kvällsåkning i Stockholm sker på Östermalms Idrottsplats (ÖIP), Fiskartorpsvägen 2. Där lär vi dig tekniken för att åka skridskokälke och stående åkning. Banan är 400 meter lång, konstfrusen och öppen för allmänheten. Varje kväll samlas många skridskoentusiaster på isen, allt ifrån nybörjare till avancerade åkare. Anhöriga, vänner och eventuella personliga assistenter är alla välkomna att delta!  Under träningen kan de låna långfärdsskridskor, skridskokälke och stavar av oss.

Parkera på huvudparkeringen. Ta hissen som finns på huvudbyggnadens baksida (den som vetter mot Fiskartorpsvägen). Vi samlas på bottenvåningen i huvudbyggnaden.

 

Kostnad och utrustning

  • Kostnad 50 kr/person/tillfälle
  • Använd vindtäta och vattenavvisande ytterplagg. Undvik bomullsplagg.
  • Klä dig enligt lager på lager principen.
  • Glöm ej mössa, vantar och varmt på fötterna.
  • Ta gärna med fika eller varm dryck.

Schema kvällsträning Stockholm

Datum och tider (med reservation för ändring då isen är väderberoende)


Träningsdagar

2017

Torsdag         30/11, 7/12, 14/2

Måndag         18/12

2018

Måndagar      8/1, 15/1, 22/1, 29/1, 5/2, 12/2, 19/2, 26/2

Torsdagar      11/1, 18/1, 25/1, 1/2, 8/2, 15/2, 22/2, 1/3

 

Öppettider: 19.00- 20.30


Säsongskort

En nyhet i år är att du kan köpa säsongskort och åka hur mycket skridskokälke du vill på Östermalms IP. I kortet ingår fri åkning på alla våra träningar på ÖIP och på dagturer samt tillgång till vårt förråd på Östermalms IP så att du kan åka på övriga tider då skridskobanan är öppen. Säsongskortet ger dig även 50 % rabatt på skridskokälkhyran ifall du t e x vill hyra och åka på någon plogad sjöisbana.

Kostnad: 650kr

Länk till intresseanmälan »


Turer på naturis

Blir det bra naturisar kommer vi att arrangera ett par dagsturer på naturis. Information om detta kommer via RG:s hemsida, på RG Aktiv Rehabiliterings Facebooksida samt på kvällsträningarna.


Tävling

Vill du ha en kul utmaning med din träning rekommenderar vi dig att delta i ett motionslopp på skridsko. Ett populärt och bra lopp att börja med är Sollentunaloppet på Norrviken. För mer information läs på: www8.idrottonline.se/sollentunaSS-Skridsko eller håll utkik på RG:s hemsida.


Hyra skridskokälke

När skridskokälkarna inte är upptagna i träningsverksamheten finns det möjlighet att hyra dem. Läs mer om Uthyrning »


Skridskokälke i övriga landet

För mer information om vilka aktiviteter som planeras, kontakta ansvarig kontaktperson för respektive ort.
”Mer…”

Falun

Rekryteringsgruppen Dalarna (RG Dalarna) är samordnande förening och skridskokälkåkningen genomförs tillsammans med Dala Active skaters.

Kontaktinformation: Lars Andersson, RG Dalarna: e-post: lars.andersson@rg-dalarna.se eller telefon 023- 191 14.
Hemsida: rg-dalarna.se
Facebook: www.facebook.com/RGDalarna


Göteborg- Ljungskile

Kontaktinformation: Ingrid Tegvald, RTP i Göteborg: e-post: ingrid.tegvald@gmail.com eller telefon 070-601 33 31, 031-44 60 62.

Patrik Tropp, RTP i Göteborg: e-post: patrik.tropp@gmail.com eller telefon 031-27 27 68 alternativt 0705 50 82 70.

Se vinterns skridskotider här »

Du hittar också information på: www.rtp.se/goteborg.


Luleå- Norrbotten

Kontaktinformation: Ulrica Lundström, Parasport Norrbotten: e-post ulrica.lundstrom@ltu.se eller telefon 070- 653 19 73


Norrköping – Östergötland

Den 24 februari ordnar Parasport Norrköping en prova-på-dag för skridskokälke och kälkhockey. Läs mer >>

Kontaktinformation: Tomas Åkerberg, Parasport Norrköping. E-post: nhif@telia.com eller telefon 070- 663 20 53.