Introkurs för ryggmärgsskadade

För nyligen ryggmärgsskadade personer är behovet stort att snabbt bli starkare både fysiskt och mentalt. Introkursen inbjuder till sex dagar av inspiration, kunskapsutbyte och träning i en inspirerande miljö där våra duktiga förebildsledare ger tips och idéer hur du kan leva ett gott och aktivt liv efter skadan.
”Läs

RG:s Introkurs är i första hand till för deltagare som nyligen skadats, men även för personer som inte tidigare deltagit på någon av våra kurser är denna en rekommenderad första kurs. För att ansöka och delta är minimikravet att man använder manuell rullstol och kan rulla minst 20 meter på plan mark.

Innehåll På Introkursen visar vi möjligheterna och bjuder vi på verktygen i form av samlad erfarenhet och kunskap. Träningspassen varvas med föreläsningar och gruppdiskussioner kring aktuella ämnen viktiga för målgruppen.

Ledare Introkursen inleds med en ledardag/utbildning då man går igenom RG:s filosofi och arbetsmetod. Program och träningspass gås igenom och detaljplaneras. Extra tid ges till nya ledare för genomgång av ryggmärgsskador, förflyttningsteknik och hjälpmedel. Allmän information om vad det innebär att vara ledare på RG kurser finns på Engagera dig ideellt »

Boende All verksamhet sker i en naturnära och inspirerande idrottsmiljö på RFs Utvecklingscentrum Bosön på Lidingö utanför Stockholm. Träningen sker i tillgängliga idrottshallar och vi äter goda välbalanserade måltider i restaurangen. I avgiften ingår boende i dubbel/trippelrum med helpension. Önskemål om enkelrum kan läggas i anmälan under övrigt men bekräftas först efter sista ansökningsdag. En extra kostnad på 400 kr/dygn tillkommer.


Deltagarinformation introkurs hösten 2017

Datum: 20-26 november 2017

Plats: Bosön, Stockholm

Avgift: 5700 kr inkl. helpension (Nytt pris fr.o.m. 2017)

Resa: behöver du ordna själv

Sista ansökningsdag: 6 oktober


Ledarinformation introkurs hösten 2017

Datum: Söndag till söndag 19-26 november 2017

Plats: Bosön, Stockholm

Arvode: 3200 kr + reseersättning. (Utbetalas efter avslutad kurs.)

Sista ansökningsdag: vi söker fortfarande ledare, ansök snarast om du vill vara med

Ledaransökan till Introkursen »


 

Deltagarinformation introkurs våren 2018

Datum: 16-22 april 2018

Plats: Bosön, Stockholm

Avgift: 5700 kr inkl. helpension (Nytt pris fr.o.m. 2017)

Resa: behöver du ordna själv

Sista ansökningsdag: 7 februari

Ansökan till Introkursen vår »