Introkurs för ryggmärgsskadade

För nyligen ryggmärgsskadade personer är behovet stort att snabbt bli starkare både fysiskt och mentalt. Introkursen inbjuder till sex dagar av inspiration, kunskapsutbyte och träning i en inspirerande miljö där våra duktiga förebildsledare ger tips och idéer hur du kan leva ett gott och aktivt liv efter skadan.
”Läs

RG:s Introkurs är i första hand till för deltagare som nyligen skadats, men även för personer som inte tidigare deltagit på någon av våra kurser är denna en rekommenderad första kurs. För att ansöka och delta är minimikravet för rullstolsanvändare att man använder manuell rullstol och kan rulla minst 20 meter på plan mark.

Innehåll På Introkursen visar vi möjligheterna och bjuder vi på verktygen i form av samlad erfarenhet och kunskap. Träningspassen varvas med föreläsningar och gruppdiskussioner kring aktuella ämnen viktiga för målgruppen.

Boende All verksamhet sker i en naturnära och inspirerande idrottsmiljö på RFs Utvecklingscentrum Bosön på Lidingö utanför Stockholm. Träningen sker i tillgängliga idrottshallar och vi äter goda välbalanserade måltider i restaurangen. I avgiften ingår boende i dubbel/trippelrum med helpension. Vi kan tyvärr inte erbjuda enkelrum. 

Avbokningsregler Eventuell avbokning ska göras senast 30 dagar innan kursstart. Vid senare avbokning faktureras en avgift på 50% av kursavgiften (gäller ej vid sjukintyg). Avbokning ska ske via mail eller telefon till RG:s kurskoordinator. 

För ledare Introkursen inleds med en ledardag/utbildning då man går igenom RG:s filosofi och arbetsmetod. Program och träningspass gås igenom och detaljplaneras. Extra tid ges till nya ledare för genomgång av ryggmärgsskador, förflyttningsteknik och hjälpmedel. Allmän information om vad det innebär att vara ledare på RG kurser finns på Engagera dig ideellt »


DELTAGARE introkurs våren 2019

Datum: 8-14 april 2019

Plats: Bosön, Stockholm

Avgift: 6 350 kr inkl. helpension

Sista ansökningsdag: 30 januari

Ansökan till Introkursen vår»


LEDARE introkurs våren 2019

Datum: 7-14 april 2019

Plats: Bosön, Stockholm

Arvode: 3200 kr + reseersättning. (Utbetalas efter avslutad kurs.)

Sista ansökningsdag: 30 januari

Ledaransökan till Introkursen vår»DELTAGARE introkurs hösten 2019

Datum: 18-24 november 2019

Plats: Bosön, Stockholm

Avgift: 6 350 kr inkl. helpension

Sista ansökningsdag: 3 oktober

Ansökan till Introkursen höst»


LEDARE introkurs hösten 2019

Datum: 17-24 november 2019

Plats: Bosön, Stockholm

Arvode: 3200 kr + reseersättning. (Utbetalas efter avslutad kurs.)

Sista ansökningsdag: 30 januari

Ledaransökan till Introkursen höst»