Retrokurs

– din chans till ny kunskap och nytt tänk

Det kostar på för både kropp och själ att ha en ryggmärgsskada. Leder slits och börjar värka. Rörligheten blir inskränkt. Cirkulationen blir sämre och huden skörare och känsligare. På Retrolägret får du tips och råd av Sveriges mest kompetenta föreläsare om hur du kan undvika de vanligaste problemen. Dessutom finns Claes Hultling (läkare och själv ryggmärgsskada sedan snart 30 år) med som lägerdoktor. Du får också veta hur du kan öka livskvalitén och din självständighet.

Vi inbjuder dig som har haft en ryggmärgsskada i minst 8 år, använder rullstol eller är gående. Genom individuell vägledning via hälsosamtal, enkla funktionella tester samt föreläsningar som varvas med praktiska pass vill vi ge dig inspiration och motivation till ett friskare och aktivare liv.

RETRO består av två kurstillfällen med handledd egenträning däremellan. Den första delen genomförs under våren och den andra under hösten på Bosöns Idrottsinstitut, Lidingö.

RETROKURSEN genomfördes för femte gången under 2017 och vårt koncept har varit mycket uppskattat och framgångsrikt. Några röster från tidigare läger ”Det har varit otroligt givande och inspirerande både vad gäller föreläsningar, ledare och att träffa övriga deltagare” och ”Tack för ett jättebra läger, precis vad jag behövde!”

RETRO 2017 genomfördes i samarbete med Stiftelsen Spinalis, Rehab Station Stockholm och Personskadeförbundet RTP.

Preliminärt kommer nästa RETRO-kurs att hållas 2020.