Sommarkurs

Sommarkursen är förlagd i en vacker och inspirerande miljö precis vid havet i Blekinge. Här erbjuds ett unikt tillfälle att träffa andra i samma livssituation, träna, lära av förebilder, utbyta erfarenheter och ha riktigt roligt med nya och gamla bekantskaper.
”Mer…”

Vårt mål är att kursen ska inspirera deltagaren till att maximera sina färdigheter för att uppnå ett aktivt liv med regelbunden träning som en naturlig del av vardagen.

Sommarkursen är en fortsättningskurs, vilket innebär att man bör ha varit på minst en RG-kurs tidigare, eller/och ha levt med sin skada några år. Det grundläggande är att man har bra insikt om sin skada och sina fysiska förutsättningar, att man orkar med det höga tempot på kursen samt kommer träningsmotiverad.

För att ansöka och kunna delta är minimikravet att rullstolsanvändare kan rulla sin manuell rullstol minst 50 meter på plan mark.

Innehåll Deltagaren uppmuntras att sätta upp egna mål för kursvistelsen och träningen och aktiviteter anpassas efter individuella mål, behov och förutsättningar. Prova-på-aktiviteter med tydlig friluftsinriktning blandas med mer traditionell träning inom styrketräning, kondition, rullstols- och gångteknik. Träning sker både i grupp och individuellt.

Deltagare med inkomplett skada som har förutsättningar att utveckla sin gång kommer träna i vår gångargrupp där fokus läggs på balans, styrka, koordination och gångträning. Aktiviteterna varvas med föreläsningar och gruppdiskussioner kring viktiga ämnen för målgruppen.

Boende Kursen hålls på Valjeviken i Sölvesborg i västra Blekinge och ligger vackert belägen alldeles intill havet. Valjeviken är både folkhögskola, rehabiliterings- och kurscenter samt sport- och friskvårdsanläggning. Träningen sker i fina idrottshallar inklusive en anpassad simhall med 25 m bassäng. Generösa ytor runt anläggningen gör att många aktiviteter förläggs utomhus om väder tillåter. Boende sker i dubbel/trippelrum med helpension.

Avbokningsregler Eventuell avbokning ska göras senast 30 dagar innan kursstart. Vid senare avbokning faktureras en avgift på 50% av kursavgiften (gäller ej vid sjukintyg). Avbokning ska ske via mail eller telefon till RG:s kurskoordinator.

För ledare Sommarkursen inleds med två ledarutbildningsdagar då man går igenom RG:s filosofi och arbetsmetod. Fokus läggs på att forma ledargruppen inför kommande, intensiva och givande dagar. Program och träningspass gås igenom och detaljplaneras. Extra tid ges till nya ledare för genomgång av ryggmärgsskador, förflyttningsteknik och hjälpmedel. Allmän information om vad det innebär att vara ledare på RG kurser finns på Engagera dig ideellt »


DELTAGARE Sommarkurs 2019

Datum: 1-9 juli 2019

Plats: Valjeviken, Sölvesborg

Avgift: 6 700 kr inkl. helpension

Resa: Ordnar du själv

Ansök senast: 25 april 2019

Ansökan sommarkurs>>


LEDARE Sommarkurs 2019

Datum: 28 juni-10 juli 2019

Plats: Valjeviken, Sölvesborg

Arvode: 5 500 kr + reseersättning (utbetalas efter avslutad kurs)

Ansök senast: 25 april 2019 (rekrytering sker löpande)

Ledaransökan till sommarkursen >>