Utvecklingskurs

Vi inbjuder de som har haft en ryggmärgsskada lite längre, som använder manuell rullstol eller är gående och som känner att våra övriga kurser inte riktigt passar i innehåll eller kurslängd.

Speciellt riktar vi oss till personer boende på mindre orter i vårt avlånga land och som sällan har möjlighet att möta andra i liknande situation. Men givetvis är alla välkomna att söka, oavsett var man bor.
”Mer…”


Utvecklingskursen ser vi som en fortsättning på Introkursen » och som ett komplement till Sommarkursen ».

RG inbjuder till inspirerande dagar av träning, föreläsningar och härliga samtal i en stimulerande miljö där våra engagerade förebildsledare frikostigt delar med sig av tips och idéer hur du kan leva ett gott, aktivt och hållbart liv efter skadan.

Under 4 dagar tar vi ett grepp om:

  • vikten av regelbunden vardagsträning
  • arbetslivet – återgång eller nystart
  • rätt hjälpmedel för dig
  • aktiv fritid
  • familjelivet
  • att hantera motgångar
  • smärthantering och mycket annat.

Träningspass varvas med föreläsningar och gruppdiskussioner där deltagarna får stort utrymme att både hämta och dela kunskap.

Logi och måltider All verksamhet sker i en naturnära och inspirerande idrottsmiljö på RF:s Utvecklingscentrum Bosön på Lidingö utanför Stockholm. Träningen sker i tillgängliga idrottshallar och vi äter goda välbalanserade måltider i restaurangen. I avgiften ingår boende i dubbelrum med helpension. Önskemål om enkelrum kan läggas i anmälan under övrigt, men bekräftas först efter sista ansökningsdag. En extra kostnad på 400 kr/dygn tillkommer.

Behov av hjälp?

Har man omfattande hjälpbehov rekommenderar vi att man tar med egna assistenter, då fokus på denna kurs inte ligger på förbättrad fysisk självständighet. Väljer du att inte ta med assistent så kommer det finnas ideella engagerade ledare som hjälper till vid bl a toalettbesök, förflyttningar och mer personliga bestyr. Ledarna består oftast av duktiga fysioterapeutstudenter som vill lära sig mer och är villiga att hugga i.


Deltagarinformation

Datum: 20-23 september 2018

Plats: Bosön, Stockholm

Resa: Ordnar du själv

Kostnad: 3200 kr

Ansök senast: 10 augusti

Ansökan deltagare >>


Ledarinformation

Datum: 20-23 september 2018

Arvode: 2500 kr + reseersättning (utbetalas efter avslutad kurs). Kost och logi ingår under lägret

Ansök senast: 10 augusti

Ansökan ledare >>