Utvecklingskurs

Vi välkomnar dig som sedan länge lever med en ryggmärgsskada och som använder manuell rullstol eller är gående. Känner du att du fastnat i gamla beteenden, behöver ny inspiration, tips på träning och fylla på med kunskap, då är utvecklingskursen något för dig.

”Mer…”

RG bjuder in till inspirerande dagar med träning, föreläsningar och samtal där du får ta del av faktabaserad kunskap och personliga erfarenheter på hur du kan leva ett gott, aktivt och hållbart liv. Under fyra dagar fokuserar vi på att ge dig som deltagare konkreta verktyg som du kan applicera i din vardag.

Logi och måltider

All verksamhet sker i en naturnära och inspirerande idrottsmiljö på RF:s Utvecklingscentrum Bosön på Lidingö utanför Stockholm. Träningen sker i tillgängliga idrottshallar och vi äter goda välbalanserade måltider i restaurangen. I avgiften ingår boende i dubbelrum med helpension. Önskemål om enkelrum kan läggas i anmälan under övrigt, men bekräftas först efter sista ansökningsdag. En extra kostnad på 400 kr/dygn tillkommer.

Behov av hjälp?

Har man omfattande hjälpbehov rekommenderar vi att man tar med egna assistenter, då fokus på denna kurs inte ligger på förbättrad fysisk självständighet. Väljer du att inte ta med assistent så kommer det finnas ideella engagerade ledare som hjälper till vid bl a toalettbesök, förflyttningar och mer personliga bestyr. Ledarna består oftast av duktiga fysioterapeutstudenter som vill lära sig mer och är villiga att hugga i.


DELTAGARE Utvecklingskurs 2019

Datum: 26-29 september 2019

Plats: Bosön, Stockholm

Resa: Ordnar du själv

Kostnad: 3700 kr inkl. helpension

Ansök senast: 8 augusti 2019

Ansökan till utvecklingskurs>>


LEDARE Utvecklingskurs 2019

Datum: 26-29 september 2018

Arvode: 2500 kr + reseersättning (utbetalas efter avslutad kurs).

Ansök senast: 8 augusti 2019 (rekrytering sker löpande)

Ledaransökan till utvecklingskurs>>